Je bila stranka Andreja Čuša diskreditirana zaradi indijske ideologije?

Je bila stranka Andreja Čuša diskreditirana zaradi indijske ideologije?

Pravnik Jure Pogačnik, avtor primerjalne ankete o pogledih strank na varno okolje ter zdravo prehrano, je odgovore strank sprva objavil na portalu Skupaj za zdravje človeka in narave, ter nato še pri Zdravo Slovenija. Pri drugi objavi je Pogačnik izpustil odgovore stranke Andreja Čuša in Zelenih Slovenije (AČZS), pri čemer gre za manipulacijo.

Vabimo vas, da si preberete odgovore na portalu Skupaj za zdravje človeka in narave. Ker gre za stranko, pri kateri se zavzemajo za zdravo ter zeleno okolje, bolj kot večina drugih sodelujočih v anketi (SDS, SLS, Desus, NSi; v prirejeni anketi so dodani odgovori tudi od SD), menimo, da so pri tej tematiki njihovi odgovori vredni pozornosti.

Po podanih odgovorih so iz stranke AČZS naknadno sporočili, da bi želeli korigirati dva odgovora. Slednje je Pogačnik samovoljno okarakteriziral kot nekredibilnost stranke ter pri vnovični objavi na Zdravo Slovenija iz ankete umaknil odgovore stranke AČZS.

Na portalu Skupaj za zdravje človeka in narave so bili popravki vneseni, vendar jih je mogoče spregledati, ker so omenjeni v tekstu, v tabelah pa ni popravka. Iz stranke AČZS so sicer sporočili, da podpirajo prepoved GSO in  tudi da so za omejevanje uporabe brezžične tehnologije.

Posebej bi poudarili, da se pri stranki AČZS zavzemajo tudi za svobodo odločanja glede cepljenja. Slednje je bilo pri drugi objavi pri Zdravo Slovenija celo manipulativno prikazano nasprotno, nakar je bilo naknadno popravljeno. Kljub opozorilu, pa pri tej drugi objavi niso bili dodani odgovori stranke AČZS, kot tudi zmanipulirana anketa ni bila umaknjena s portala Zdravo Slovenija.

Iz anonimnih virov smo dobili namig, da je Jure Pogačnik podpornik stranke Za zdravo družbo. Gregor Kos, predsednik in Valentina Flander, predsednica stranke Za zdravo družbo sta po naših informacijah slednika indijskega guruja Mahešvaranande, pravzaprav naj bi bilo vsaj 60 % kandidatov na njihovi listi sledilcev tega guruja. V tej povezavi sta bili omenjeni tudi Katerina Vidner Ferkov, urednica Zdravo Slovenije ter Marija Kočevar, tesna sodelavka Sanje Lončar, ki je urednica portala Skupaj za zdravje človeka in narave.

Guru Mahešvarananda je duhovni vodja mreže Joga v vsakdanjem življenju. Njegov center v Avstriji je bil tudi na udaru zaradi domnevnih spolnih zlorab, katere pa niso dobile epiloga, po navedbah vira, zaradi zastaranja.

Poudarimo, da nikakor ne želimo razžaliti prakse duhovne rasti, vendar povezava nakazuje na potencialno ideološko ozadje diskreditacije, od katere bi lahko največ pridobila prav stranka Za zdravo družbo. Duhovnost nedvomno ne bi smela biti izrabljena v politične namene.

»Pametna tehtnica: Morate teči dvakrat na teden. Vaša zavarovalnica«

»Pametna tehtnica: Morate teči dvakrat na teden. Vaša zavarovalnica«

Ali UKC briše sledi v zvezi s hrambo vzorcev krvi novorojenčkov?

Ali UKC briše sledi v zvezi s hrambo vzorcev krvi novorojenčkov?